Yunanistan Vizesi

Yunanistan ziyaret etmek için harika bir Schengen ülkesidir. Her yerde muhteşem manzaralar ve muhteşem plajlar bulacaksınız! Rahatlamak, maceraya atılmak veya tarih öğrenmek istiyorsanız Yunanistan’da aradığınızı bulacaksınız. Bu yazıda, Türkiye’den Yunanistan vizesine nasıl başvurulacağı, Yunanistan vize randevu rezervasyonu, Yunanistan vize başvuru merkezinde işlem süresi ve Yunanistan vizesi hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yunanistan Schengen Vizesi Nedir?

Yunanistan Schengen vizesi olarak bilinen bu giriş izni, kişilerin Yunan ülkelerini turizm ve kısa süreli iş amacıyla ziyaret etmelerine olanak sağlamaktadır. Gezi, boş zaman aktiviteleri, macera aktiviteleri vb. faaliyetlere katılmayı içerir. Schengen C kategorisinin bir türü olan bu, 180 günlük bir süre içinde 90 güne kadar verilir. Tek giriş, çift giriş ve hatta çoklu giriş ile onaylanabilir.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

ADIM 1: Yunanistan’ı Ziyaret Etmeniz Gereken Vize Türünü Belirleyin

Diğer tüm vizelerde olduğu gibi, Yunanistan’a vize belirli bir amaç için verilecektir. Başvurunuzun reddedilmesine neden olabilecek komplikasyonları önlemek için, Yunanistan’a vize başvurusu yaparken her zaman mümkün olduğunca açık sözlü olmalısınız.

Aşağıdaki bölümde, Yunanistan’a seyahat ederken mevcut olan vize türlerine bakacağız.

  • Yunanistan Turist Vizesi
  • Yunanistan İş Vizesi
  • Yunanistan Eğitim Vizesi
  • Yunanistan Kültürel Vizesi
  • Yunanistan Tıbbi Amaçlı Vize

ADIM 2: Yunanistan Vizeniz İçin Nereye ve Ne Zaman Başvurmanız Gerekeceğini Belirleyin

Öncelikle ne zaman başvuracağınızdan başlayalım. Herhangi bir seyahat destinasyonunda olduğu gibi, yıl içinde Yunanistan’ın giderek daha az popüler olduğu belirli zamanlar vardır.

Yunanistan’a Vizeniz İçin Ne Zaman Başvurmalısınız?

Yaz, Yunanistan’ı ziyaret etmek için popüler bir zaman olmaya devam ediyor ve bu dönemde çok sayıda turist Ege denizine akın ediyor. Bu süre zarfında vize başvurusunda bulunuyorsanız, konsolosluğun daha yoğun olmasını bekleyin. Yunanistan’ı keşfetmek için en az yoğun zaman Mayıs, Eylül ve Ekim aylarıdır. Elçilik kuyruklarından kaçınmak için bu aylarda başvurun.

Yunanistan Vize Başvurusunda Bulunurken Akılda Tutulması Gereken İpuçları

Her iki durumda da, yoğun veya sezon dışı olanı seçin, aşağıdakileri aklınızda bulundurmanız gerekir:

  • Yunanistan’a vize başvurusunda bulunabileceğiniz en erken tarih, seyahat tarihinizden 6 ay öncesidir.
  • Yunanistan vizeniz için başvurabileceğiniz en geç 15 iş günüdür.
  • Yunanistan’a vize başvurunuz için önerilen süre, seyahatinizden 21 iş günü öncedir, bu da temelde Yunanistan’a seyahatinizden bir ay önce olduğu anlamına gelir.

Yunanistan’a Vizeniz İçin Nereye Başvurmalısınız?

Artık ne zaman başvurmanız gerektiğini bildiğinize göre, şimdi nereye başvurmanız gerektiğine bir göz atalım. Başvurmak için aşağıda listelenen konsolosluklardan birinden randevu almanız gerekmektedir. İşleri kolaylaştırmak için size en yakın olanı seçmelisiniz.

  • Ankara Yunanistan Büyükelçiliği
  • İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu
  • İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu

ADIM 3: Yunanistan Vize Başvurunuz İçin Randevu Alın

Yunanistan’a vize başvurusu yapmak için randevu almak her zaman en büyük sıkıntılardan biri olmuştur. Bu günlerde randevu almak neredeyse imkansız. Yunanistan konsolosluk hizmetleri, çok sayıda birikmiş vize başvurusuyla uğraşıyor. Bu, bir bekleme listesine girmeniz gerekeceği anlamına gelir. Bekleme listesine girme süreci 2 ila 3 ay arasında sürebilir. Bu nedenle randevuyu erken almak sizin için faydalı olacaktır.

ADIM 4: Yunanistan Vize Başvuru Formunu Doldurun

Şimdi Schengen Vize Başvuru Formunu doldurma zamanı. Formu doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurmalısınız. Aksi halde vize reddine kadar yol açabilir.

ADIM 5: Yunanistan Vize Başvurunuz İçin Gerekli Tüm Belgeleri Toplayın

Tebrikler, başvuru formunu doldurarak vize başvurunuz için ihtiyaç duyacağınız ilk belgeye sahipsiniz. Vize gereksinimlerinin geri kalanına bakalım. Vize gereksinimleri, hangi vizeye başvurduğunuza göre değişir, ancak en azından bazı belgeler her zaman gereklidir. Yunanistan vizesi için gerekli belgeleri aşağıda özetleyeceğiz. Okumaya devam edebilirsiniz.

ADIM 6: Vize Başvuru Görüşmesine Katılın ve Başvurunuzu Gönderin

Tüm adımları takip ettiyseniz, başvurunuz için gerekli tüm evrakların yanı sıra artık istediğiniz Yunanistan Konsolosluğu’nda bir randevunuz olacak. Şimdi yapmanız gereken tek şey görüşme yapacağınız randevuya gitmek.

Yunanistan Vize Başvuru Görüşmeniz İçin Bazı Yararlı İpuçları

Röportajınız için zamanında geldiğinizden, ilk izlenimlerinizden ve tüm bunlardan emin olun. Bir vize konsolosluğu ile görüşeceksiniz ve onlara tüm belgelerinizi vermeniz gerekecek. Daha sonra sizinle 15 dakikalık bir görüşme yapacaklar. Bu görüşme sırasında elinizden geldiğince doğru cevap verin ve belgelerinizde verdiğiniz ayrıntılardan sapmayın.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Türkiye’den Yunanistan vize başvurusu yapmadan önce hazırlamanız gereken öğeler ve belgelerden oluşan kullanışlı bir kontrol listesi hazırladık. Türkiye’den Yunanistan Schengen vizesi için başvururken aşağıdaki belgeler gereklidir:

  • Başvuru Formu: Eksiksiz, doğru ve dürüst bilgilerle doldurulmalıdır. Formu iki kez yazdırın ve sonunda her iki kopyayı da imzalayın.
  • Geçerli Pasaport: 10 yıldan eski olmamalı ve başvuru sahibinin Schengen Bölgesi’nden ayrılmayı planladığı tarihten itibaren en az üç ay daha geçerli olmalıdır.
  • İki fotoğraf: Schengen ülkeleri tarafından belirlenen standartlara göre son üç ay içinde çekilmiş iki fotoğraf.
  • Seyahat Uçuş Programı: Tam olarak bu bölgeye giriş ve çıkış yapmayı planladığınız tarihlerde Türkiye’den Schengen Bölgesi’ne gidiş dönüş uçak bileti ayırttığınızı kanıtlayan belge
  • Ön yazı: Ziyaret etmek istediğiniz ülkeleri, orada kalacağınız zamanı ve diğer ayrıntıları belirterek neden Avrupa’yı ziyaret etmek istediğinizi açıklayın.
  • Konaklama belgesi: Schengen’de kaldığınız süre boyunca nerede konaklayacağınızı gösteren bir belge. Bu bir otel rezervasyonu, kira sözleşmesi veya evinde kalacağınız ev sahibinin davet mektubu olabilir
  • Finansal kanıtlar: Schengen’de kaldığınız süre boyunca kendinizi finansal olarak desteklemek için yeterli paraya sahip olduğunuza dair kanıt. Bu aşağıdakilerden biri olabilir:
  • Banka hesap özeti. Hesabınızda yolculuk için yeterli para olduğunu gösterir. Ekstre 3 aydan eski olmayacaktır.
  • Sponsorluk Mektubu. Schengen seyahatinizi finansal olarak destekleyeceğini teyit eden başka bir kişi tarafından. Bu mektubun geçerli olabilmesi için, sponsorun üç aydan eski olmayan banka hesap özetinin yanında olması gerekir.
  • Banka hesap özetinizin ve sponsorluk mektubunuzun bir kombinasyonu
  • Avrupa Seyahat Sigortası: Tüm Schengen bölgesi için hastalık, kaza ve hatta ölüm durumunda Türkiye’ye geri dönüş gibi herhangi bir acil tıbbi duruma karşı minimum 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanız olduğunu kanıtlayan bir belge.

Yunanistan Vizesi Sonuç

Bir karara varıldığında, pasaportunuzu Yunanistan Konsolosluğu yada Büyükelçiliğinden alabilirsiniz. Sonuç aşağıdakilerden biri olacaktır:

  1. Onaylandı: Vizeniz pasaportunuzun içinde olacak
  2. Reddedildi: Bunun birçok bir nedeni olabilir ve karara itiraz edebilirsiniz

Yaygın ret nedenleri şunları içerir:

  • Seyahat amacınız net değil. Neden Yunanistan’a gideceğinize dair yeterli kanıt sağlamalısınız
  • Mali imkanların kanıtı dahil değildir. Seyahatiniz ve dönüş yolculuğunuz için yeterli paranız olduğunu kanıtlamalısınız ve bunu gösteren banka hesap özetleri veya diğer belgeler sunmalısınız.
  • Sahte belgeler gönderdiniz. Vize başvurularını işleme koyarken, elçilik başvurunuzla ilgili her şeyi kontrol edecektir. Yanlış bilgi ve/veya belge verdiğinizi anlarlarsa, güvenilmez görüneceksiniz ve şimdi veya gelecekte seyahat etmenize izin verilmeyebilir.
  • Pasaportunuzda hiç boş sayfa yok. Vizenin eklenmesi için pasaportunuzda en az 2 boş sayfa olması gerekiyor. Değilse, vizeniz için başvurmadan önce yeni bir tane pasaport almalısınız.